2 Mart 2014 Pazar

Kitap Ayraç Fikirleri


Bitkilerden ayraç yapmak daha önce kimin aklına gelmişti? Bizim Kayseri' de bağımız var ve ben bağda yazları kitap okurken en heyecanlı yerinde annem seslenirdi. Aceleyle yerden aldığım bir küçük dal parçasını veya bir yaprağı, bazen çam iğnesini kitabın arasına koyup bana mis gibi yemekler yapan anneme koşardım. Bu ayraç fikrini gördüğümde anılarımı anımsadım. Siz de kitaplarınıza bir çam bitkisi veya bir çınar yaprağı kullanarak ayraç yapabilirsiniz. 



Bir ayraç fikri de, eski kullanılmayan çoğu zaman sandıkta sararmaya yüz tutmuş dantellerden. Aslında bu danteller zaman makinesi gibidir. Zamanında bu el emeği göz nuru dantelleri ören insanlar kim bilir hangi sohbetler eşliğinde, hangi dertlerini paylaşırken veya hangi hayalleri kurarken bu emek yoğun ürünleri çıkardı ortaya. Bu yaşanmışlıkları düşünerek evimizdeki dantelleri değerlendirebiliriz. Burda ayraç için bahsettik ama ilerleyen zamanlarda evlerdeki eski dantellerden dekoratif amaçlı neler yapılabileceği konusuna değineceğim. bu dantelleri çamaşır kolasıyla kolaladığımızda sertleşeceklerdir ve bizim için buram buram emek kokulu birer kitap ayracı olacaklar. Okuduğumuz kitabın etkisinde kurduğumuz kimbilir kaç hayale ortaklık edecekler...


Minik okurlarımız için de renkli ataşlar ve kurdelelerle bu şekilde ayraçlar hazırlayabiliriz. Ama bu ayraçları yalnız hazırlamamalıyız minik okurlarımızla birlikte hazırlamalı ve onların dikkat toplama ve motor becerilerine katkıda bulunmalıyız. O minik ellere böyle sevimli ve eğlenceli iş çıkarma imkanı sunmuş olacağız. 


Bir diğer ayraç fikri de mağazalardan aldığımız kıyafetlerdeki fiyat ve ürün etiketleri sayesinde aklımıza geldi. bu etiketleri istediğimiz bir resimle kaplayarak ve üzerindeki delikten bir kurdele veya bir hasır ip geçirerek farklı ve güzel bir ayraç yapabiliriz. Hatta eşimize veya sevdiklerimize onların resimleriyle kaplanmış bir ayraç hediye edebiliriz bence ne dersiniz? Nasıl mı? Çok basit. Hediye edeceğimiz kişinin resmini printerdan A5 kağıdına kartın ölçülerinde çıktı alarak karta kaplayacağız. İşte bir küçük dokunuşla hediye ettiğiniz kişinin kendisini özel hissetmesini sağlamış oldunuz :)





Pin It

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...