28 Şubat 2014 Cuma

Güzel Bir Söz Söyle

"Yarım hurmayla da olsa ateşten korunun, bunu yapacak gücünüz yoksa güzel bir söz söyleyin" diyen bir peygamberin, birbirini iğnelemek, kalp kırmak ve kötülemek için fırsat kolladığı ümmetiyiz ne yazık ki…

İyi ki varsın derken dilimizi akrep sokuyor sanki; gülümsemek sana çok yakışıyor her zaman hayata gülümse dediğimizde evimize haciz mi geliyor? “Yalnız değilsin ben hep seninleyim” demek bu kadar mı zor? 

Hatası için af dileyen arkadaşına “Gülün bile dikeni var. Hatasız kul olur mu affetmek de ne demek. Ben senin arkadaşlığını hatalarınla da kabul ettim gerçek arkadaşlar böyledir” demek çok mu ağır?

Dünya güzelliklerle dolu ama insanlar kötülüklerle karşılaşmaktan güzellikleri göremeyecek kadar bitkin ve güzelliklerle karşılaştığında ardında bir kötülük bekleyecek kadar da karamsar. 

Öyleyse bugün herkes sevdiklerine güzel bir söz söylesin, güzel bir söz bulamayanlar sevdiklerine bir çiçek resmi göndersin.



Bu yazımı okuyan arkadaşım, kardeşim, dostum bil ki yalnız değilsin ve herkese olduğu gibi sana da güzel bir söz söylemek çok yakışıyor. Güzel bir söz söyle gönüller şenlensin, yaşamın güzelleşsin.
Pin It

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...